Ανακαλύπτοντας τις Σπέτσες

spetses
Το νησί προσφέρει μεγάλη ποικιλία από παραλίες με άμμο ή βότσαλο: από τη μια οι γνωστές και οργανωμένες παραλίες όπως η Αγία Μαρίνα, η Αγία Παρασκευή, οι Άγιοι Ανάργυροι ή ο Βρέλλος και από την άλλη οι ήσυχες και μοναχικές παραλίες, προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα με ιδιωτικό μέσο. Στις γύρο ακτές της Πελοποννήσου βρίσκονται πολυάριθμες παραλίες.
Η αυθεντική και ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων, καθώς και η απαιτητική πελατεία, έχουν δημιουργήσει μια πληθώρα επιλογών εστίασης και διασκέδασης. Πολυτελή εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, παραθαλάσσια καφέ και πολυσύχναστα μπαράκια, ικανοποιούν όλα τα γούστα και προσφέρουν διασκέδαση από νωρίς το πρωί μέχρι τα ξημερώματα μετά από ένα όμορφο βράδυ διασκέδασης.
Οι Σπέτσες είναι γνωστές για την ιστορία τους, η οποία σημαδεύτηκε από την επιρροή των Ενετών κατακτητών, καθώς επίσης και από τους καραβοκύρηδες των Σπετσών, οι οποίοι μετέτρεψαν το νησί σε μία ακμάζουσα ναυτική και οικονομική δύναμη. Τα μουσεία στις Σπέτσες εκθέτουν το σημαντικό ρόλο του νησιού και των κατοίκων του κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

No Comments Yet.

Leave a comment