Γενικά

Grace Hotel Spetzes
Οι Σπέτσες είναι γνωστές για την ξεχωριστή φυσική τους ομορφιά και την ένδοξη και πλούσια ιστορία τους. Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι φιλόξενοι κάτοικοί τους και η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, τις καθιστούσαν πάντοτε δημοφιλή και κοσμοπολίτικο προορισμό διακοπών.
Τα πυκνά πευκοδάση και οι κρυφοί όρμοι με τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που προσφέρουν υψηλής ποιότητας γεύσεις, οι δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα και η γραφική παραθαλάσσια «περαντζάδα», συνθέσουν τη μοναδική ταυτότητα των Σπετσών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι Σπέτσες προσελκύουν επισκέπτες που αναζητούν την υψηλή ποιότητα και την ηρεμία του νησιού.
Φτάνοντας στο νησί ο επισκέπτης αντικρίζει τα περήφανα αρχοντικά με τις παραδοσιακές κεραμοσκεπές, με φόντο τα καταπράσινα πευκοδάση. Συνετοί πολεοδομικοί κανονισμοί επιβάλλουν την αυστηρή τήρηση των παραδοσιακών αρχιτεκτονικών προτύπων σε όλο το νησί. Έτσι, έχει διατηρηθεί η χαρακτηριστική σπετσιώτικη αρχιτεκτονική, η οποία οφείλει πολλά στους άλλοτε Ενετούς κατακτητές και στη μεγάλη παράδοση των τοπικών καπεταναίων, οι οποίοι έφεραν πλούτο και δόξα στο νησί. Πάνω από τη Ντάπια, υψώνεται το Καστέλι, «σπίτι» των πρώτων εποίκων του νησιού, καθώς και του οικισμού Spezzie.

No Comments Yet.

Leave a comment